Happy new year!

Idag är det storm ute:O Det snöade på tvärsan idag:P helt sjukt. 20m/s blåser det här, och i Luleå skulle det blåsa 30m/s
Idag sov vi länge, alldeles för länge. Men skönt var det:) Åt fruskost och for till konsum och handla allt för ikväll.
Gjorde en frisyr på Matilda och sminka hon och Maria. sen så har jag gjort mitt hår och sminkat mig.
Retsen av familjen for för ett tag sen, nu är det bara jag och Tommy hemma. Snart kommer Emma och Pär, så ska jag göra en frisyr på Emma. Sen blir det middag:)
Känns som evigheter tills klockan ska bli 12, tur att vi sov länge iaf. 

Gott nytt år på er allesammans! :D
 

Jul =)

Nu är julafton förbi, annars brukar ju julafton vara en enda lång väntan. Men inte den här, jag och maria färgade håret på varandra. Så det tog inte lång tid innan klockan blev 3 och kalle anka började.
Sen blev det julmat, och efter det julklappsutdelning. Fick en boxer( bästa julklappen :D), äntligen kan jag få se på lite tv. Mixer, hörlurar, duk, vetekudde, bok, fotoalbum mm
Sen så spelade jag, Maria, Matilda och Tommy spel och kl 9 kollade vi på svennson svensson.

Igår så körde vi skoter, kollade om bävern var kvar nere uti älven, men han har flyttat. Sen så började vi bredda skoterleden uti bäcken, pappa sågade och vi la ihop trädena i högar och bar undan ris. Men det kommer ta evigheter innan vi är klar med det. För nu ska pappa börja göra om i storrummet. så han har ingen tid till det. 

Idag så ska jag göra några körkortstester på datorn och sen så ska vi tillbaka till åkroken och hugg mer träd. sen så ikväll blir det att bygga pussel med Matilda.

Lördag

I torsdags så hade jag lilla uppkörningen, det gick rätt så bra. bara lite småsaker jag ska träna på. Sen så satt jag på körskolan och gjorde klart alla tester. Mötte Emma på byn, så gick vi hem till henne och Per. Jag och Emma for på byn, var upp till tväråsel och hämta älgsteken vi skulle äta till middag. Sen klippte jag hon och så åt vi middag sen. Trevligt trevligt:)
Efter det så for jag och Matilda på korpen och träna:)

Vakna kvart i 5 igår, men det gick inte att somna om. halv 7 for vi till station och hämta Maria och Tommy som kom med tåget:D Jag och Tommy åkte till körksolan och jag gjorde några tester till. sen hem, basta och sov lite. Middag, sen så sov vi lite till i väntan på kanal kampen 2 och efter det gick vi och la oss direkt. Har nog aldrig varit så trött nån dag, somna såfort jag la huvudet på kudden:P

Idag har vi varit till ABnian och kollat på skotrar, byn och köpt julklapp till Sofia och Maria. Sen en promenad med hundarna. Så har jag tvättat, kammat och klippt dom. SÅ nu är dom julfina:)
Sitter och väntar på att mamma ska sluta och att det ska bli middag:D Grillat blir det ikväll, mums:)

Tommy<3

Hemma i Älvsbyn:D

Hemresan började bra, tåget var inte försenat på mogonen. men så stanna vi i bastuträsk, stod där över en halvtimme innan dom sa att vi skulle bli tvugna att stå still i två timmar, för det fanns inge el i ledningen framför oss. Men ack nej, det var inte det enda eländet. Strömen gick inte att få tillbaka så vi fick åka erstättningsbussar, så efter att ha stått still i Bastuträsk i nästan 3 timmar gick färden vidare. Via Jörn kom vi till Arvidsjaur efter drygt två timmars bussresa. Vi fick se renar, och alla turister knäppte kort och tyckte det var så häftigt:P Pappa och Matilda hämtade mig i Arvidsjaur, vi for direkt till julbordet i Rättsel. Där var det strömmabrott, fick sitta med ytterkläderna på och med väreljus på bordena så vi skulle se lite iaf:P Vi blev inte där så länge, var helt slut.
Men dagen blev inte bättre, när vi kom till stugan så hade vi varken ström, vatten, telefon lr täckning på mobilerna. Vi spelade kort och löste korsord till strömmen kom tillbaka. Sen blev det att kolla tv och sova
Söndag gick jag och matilda ut med hundarna, fotograferade lite och packade ihop. Vi for hem, hjälpte pappa att skotta innan jag for till Emma. Roligt att få träffa henne igen:D Fick åka bil med hon:)

Idag så fick jag skjuts av pappa till Arvidsjaur, åt lunch på Frasses. Sen så hade jag halkan, det var rätt så roligt.
Väntade på bussen, åkte hem. Matilda och hundarna mötte  mig på busstation och så gick vi hem.
Slog in massa julklappar och åt middag. Nu ska jag ta och stryka, så mamma blir glad när hon kommer hem sen ikväll.

Jullov:D

Sista dagen i skolan det här året:D imorgon blir det praktik, och så ska jag en sväng till skolan och prata med syon.
Dagen har varit vit :P har snöat hela dan och det håller på än. Imorgon sa dom att det skulle snöa också, fast det var rätt varmt idag, så på vägen blev det till slask. Var helt sjöblöt om fötterna när jag kom hem:P
Sitter här nu och snorar och fryser som en idiot. två tjocktröjor, långkalsonger och mysbyxor + fårskinns tofflorna. Mys är det, men fryser än. Hatar att vara sjuk, hoppas det går över snart.  Ska ta och dricka en kopp te efter att jag packat klart.
Imorgon bär det ju av hemmåt!!! :D
På lördag kommer emma till stationen, så ska hon skjutsa hem mig. Sen ska jag på julbord och på kvällen ska jag vara med Emma:D längtar!
Börjar snart bli klar med packningen, ska bara paca väskan med mina kläder, blir inte så mkt. Eftersom att hela den stora resväskan är fylld med julklappar. Jag har en bag att packa i, sen orkar jag inte släpa på nå mer.
Så jobbigt att ta allt till station nu när ingen kan hjälpa mig.

Idag hade vi försäljnings kurs hela förmiddagen, väldigt givande. Martina tyckte att jag var bra på att sälja produkter till hon:P sen på eftermiddagen hade vi bild vi fick julpyssla:)

Kärlek utan tvekan

Äntligen helg, den har dagen har gått jätte segt. Känndes som att jag aldrig skulle få sluta. Känns som att ryggen ska gå av, så det blir en stillsam kväll ikväll. För imorgon ska ju jag och sofia stå på julmarknaden i Krämaren.
Har köpt en julklapp åt mig och Maria idag:) låter kanske lite konstigt att jag köpt en åt mig, men mamma skulle in in till stan nå innan jul. Så jag fick handla åt mig själv.
När jag kom hem så låg ett paket och väntade på mig:D Alltid lika roligt att få post, men det händer ju inte så ofta. Denna gången hade min mor skickat mig en påse te, så ikväll blir det att dricka te och kolla på The sister hood of the traveling pants 2. mys :)
Men innan det så ska jag ta och laga middag och så ska jag göra lite läxa.

4 december

Torsdag  idag och bara 9 dagar kvar innan jag kommer hem:D Och nu när jag skrev dagens datum insåg jag att jag inte har ätit nå choklad ur min chokladkalender:O vilket betyder att jag får äta 4 bitar idag:)
Idag så klarade Emma uppskrivningen, grattis än en gång gumman:D Ett steg närmare till Ikea resan och att dra raggen på byn;)
Kl 8 kom jag till skolan, var nog alldeles för pigg i morse. Vi börjar ju kl 9:P Men Jörgen kom halv 9 och hjälpte mig med matten. Tror jag fattar lite mera iaf, men nog är det hemskt lite. Ska göra provet efter lovet istället, skulle inte klara det nu.
Sen så hade vi engelska. Redovisning om våra författare, gick rätt bra den här gången. Blev inte super duper ultra nervös som jag annars brukar bli. Skönt att typ alla var sjuka, så bara 8 st var på lektionen:)
Bild sen, det är roligaste lektionen. Har ju alltid hatat bild, vet inte varför det är så roligt nu. Roligt är det iaf:)
Efter det gick vi till Här för att inhandla lite julklappar. Köpte till Emma, mamma och Matilda.
Till middag blev det plättar, sen så diska jag undan och nu så sitter jag i soffan och väntar på att min mamma ska ringa:) Inge bra på tv ikväll, så jag tror det blir att spela x-box :P

Hej svejs!

You make my day<3

Måndag idag = Tommy har åkt hem:(
Gör ingenting nu, tar paus i uppsats skrivandet. Saknar han redan, hatar att vara ensam.
Har på radion så att det inte ska vara helt dött iaf, skulle bli galen annars. Tror jag har gått och kolla om dörren är låst 4 ggr redan. Men nu är det bara 11 dagar innan jag får åka hem:D längtar som bara den!
Ingen aning vad jag ska hitta på idag, göra läxa iaf.
Igår gjorde vi inte alls mycket. Gick på julmarknaden i Wadköping en sväng och på laga vi middag och åt marängsviss
till efterrätt:) 

Köpte en hållare för hushållspapper på julmarknaden:) 

  Köpte en hållare för hushålls papper på julmarknaden:)
RSS 2.0