Första adventsmarknad och julförberedelser

Helgen skulle ha varit en helg med julbak, pyssel och adventsmarknad. Planerna höll inte riktigt igår, istället för bak och mys hemma blev det Marieberg och shoppa lite julklappar tillsammans med Andreas mormor och morfar. Sen följde vi med dem hem, åt middag och umgicks.
Idag hämtade vi Matilda på station, åkte hem hit och gjorde ingenting. Skjutsade henne till tåget vid 1 och vi gick på adventsmarknad i Wadköping, på slottet och sen åt vi på Jensens och gick på stan en liten sväng innan vi for hem. Nu julpyntar vi och gör det mysigt här hemma. Vi ska fika och sen ska vi pynta granen. Eftersom vi inte firar julen här sätter vi upp granen nu så vi får njuta av den länge. Det blir så fint här, lägger upp blirder sen när vi fått allt klart.

En bild på vardagsrumsfönstret

Vad vore en söndag utan tvättning?

Det bästa är helgmornarna när Andreas ligger och sover än och jag är uppe. Jag brukar göra frukost och sen äte upp godiset som blev över från dagen innan. Det är så skönt att ha en stund för sig själv och inte göra någonting alls, bara ligga i soffan och slö kolla på tv.
Vaknade 7 idag så jag har en lång stund för mig själv idag, men nu ska jag diska och plocka undan i köket. Hade tänkt göra det igår kväll med det ides jag inte.
Sen hoppas jag att Andreas vill följa med ut på promenad innan det kl 3 blir dags för tvätt.
Söndagar (och lördagar för den delen också) är en bra dag att tvätta. Jag brukar ha tvättid 9-12 men det var upptaget den tiden när jag skulle boka. Jag brukar gå ner i tvättstugan och ha med mig en bok, ritblocket eller något annat och sitta där nere medans jag tvättar. Man hinner med så mycket mer och sen så är det jobbigt att gå i alla trappor fram och tillbaka. Blir mest ett enda spring tycker jag. Sen så får jag tid för mig själv och ingenting som stör om jag pluggar, jag hinner med dubbelt så mycket som om jag satt uppe i lägenheten.
Idag kankse datorn får följa med och så ska jag försöka fixa en ny header, men vi får se hur det blir. Borde börja plugga lite grann också så inte allt är kvar till sista sekunden.

Fredagsmys

Dagarna flyger fram, känns som att det var måndag igår. Nu är det bara tre veckor kvar på min praktik, väldigt tråkigt. Skulle kunna stanna där, har det jätte bra. Lite ångest nästan, att jag ska tillbaka till universitet och sitta på alla tråkigt föreläsningar och seminarier.
Men snart är det jul, så jag längtar. Speciellt till nästa helg vi ska julpynta, baka lite kanske och på söndagen ska vi på adventsmarknad och gå på stan lite. Nu har jag tagit helg iaf, lagat middag och sitter och väntar på Andreas som kommer hem från jobbet om ett tag. Sen ikväll ska vi kolla film och som vanligt om fredagarna kommer vi säkert somna i soffan innan filmen ens är slut.
I morgon ska vi till Marieberg och handla lite julklappar och annat inför julen. Duktiga som vi är prickade vi in just den helgen som idolerna kommer till gallerian.

Nu kom han hem så nu blir det middag!

Mat för livet

Igår var jag och Andreas på Mat för livet mässan i Stockholm. Där visas utbudet av produkter för mat överkänsliga som inte tål gluten, laktos, mjölk och soja. Vi provsmakade massor och det mesta var riktigt riktigt gott. Handlade gjorde vi också mjöl, bröd, fika och så. Smilla Luuk bakade live, kollade på hennes blogg idag hon har många recept så jag tror jag ska prova lite av dem senare, glutanfrittliv.blogg.se heter den. Helt slut efter att ha gått där sov jag på bussen hem och igår kväll laga vi middag och såg Så mycket bättre.
Idag är jag ensam hemma, Andreas jobbar. Så jag har bakat syltkakor och nu så har jag kanelskorpos i ugnen.
Sen ska jag städa undan i köket och sen får vi se vad jag hittar på. 


Jag på Mat för livet mässan igår


Syltkakorna jag bakade idag


En bild från förra helgen taget med mitt teleobjektiv jag fick när jag fyllde år.

Bowla...

... ska vi göra ikväll. Jag, Andreas, Niklas och Tom. Det ska bli skoj:) hade tänkt hinna vila middag, men det hann jag inte. Är helt slut efter dagen, det är en ljudnivå som heter duga på dagiset sen när man varit där sen strax innan sju i morse är man rätt slut på kvällen. Men men jag ska väl orka hålla mig vaken medans vi bowlar, men den blir det hem direkt och sova. Vi ska till mat mässan i sthlm, glutenfri mat, ska bli intressant och se om det är något att handla och äta.
På söndag ska Andreas jobba, så jag tror jag ska börja baka lite grann inför julen. Annars får vi se, kanske en sväng på stan. Har inte bestämt mig riktigt än.

Snökaos

Snö i Örebro betyder kaos, det har snöat hela dagen och håller på än. Vilket har resulterat i bussar som inte kommer eller är typ en timme försenade och nästan stopp i trafiken. Jag skulle egentligen ha åkte buss till universitetet idag efter praktiken. Jag tog mig till resecentrum och där blev det stopp. Bussen jag skulle åka med hade inte kommit på 40 min, så då traskade jag hemmåt. Nu har jag kurat ihop mig i myskläder och med en tekopp. Andreas sitter kvar på jobbet, han skulle åka hem sen när det lugnat sig lite grann.
Imorgon bitti åker jag till universitetet om vädret är bättre, annars får jag ta det på eftermiddagen.
Nu ska jag återgå till pluggandet.

Äntligen helg!

Slutade kl 11 idag, så jag har hunnit med massor. Vikt tvätt, städat, bakat och lagat middag. Lägenheten är superfin nu, tror aldrig att det varit så här fint här :P
Nu sitter jag och väntar på Andreas som slutar jobbet kl 7. Halv 8 kommer Mia, Tomas och William hit, då blir det middag sen efterrätt.
Imorgon har vi tvättid, jag ska tvätta och Andreas åker till sin farmor och hälsar på. Sen åker vi till Andreas mormor och morfars stuga och stannar där till på söndag.

plugg, plugg och lite mera plugg...

Börjar 13.15 idag och går till 15.00 så nu sitter jag och pluggar. Sitter och kladdar lite på min vfu uppgift. Imorgon sltar jag kl 1 så då ska jag skriva på den. Idag efter föreläsningen så ska jag hem till Anna, middag och plugg blir det hos henne:)
Imorgon blir det plugg för hela slanten också. Det blev på tok för mycket att göra i veckan. Dom tror nog vi har en superförmåga på att läsa snabbt tror jag:P
Skulle läst 5 kapitel igår, men jag somnade. Så det blir att läsa dom ikväll istället.
Nu ska jag ut med sopor, boka tvättid sen blir det lunch och efter det bär det av till Uni.
RSS 2.0