Praktisk naturvetenskap

Föreläsning om vad naturvetenskap i skolan och olika "former" av vetenskap före lunch och efter lunch var det tidsvandring i skogen med fika paus. Tog en promenad från universitetet till skogen, en meter var 5 miljoner år. Intressant att se hur lite länge vi funnits med tanke på hur länge jorden funnits.
Imorgon är det ut i naturen igen, tror vi ska samla in nå och kolla i microskop, spännande. Verkar som det kommer att bli en riktigt rolig kurs.

Kom till Örebro igår, såklart var tåget försenat. Men i lördags innan jag for så gjorde pappa våfflor åt oss till lunch. Gott!





Torsdagens inköp









Köpte en lampa till fönstret i köket, kökshanddukar, glasungerlägg och lite andra saker. Men dom kommer med på bild när dom är i lägenheten.

Movits

Plockat blåbär, lingon, promenerat i skogen, bastat och kollat film... Känner mig riktigt utvilad efter två dagar i Åkroken tillsammans med Jonte och hundarna. Kom hem igår morse, då åkte jag och mamma till Boden och shoppade. Det blev en hel del inköp, ska lägga upp bilder sen.
På kvällen klippte jag mamma sen for jag och hon upp på byn och kollade på Movits
Glömde kameran så jag lånade några bilder från alvsbyn.just.nu
Idag har jag en slödag, ligger kvar i sängen än. eller ja har varit på promenad med hundarna och ätit frukost. Men nu börjar det bli dags att stiga upp, tänkte överraska mamma och pappa med att ha städat när dom kommer hem från jobbet ikväll.





Ledig!

Det är riktigt skönt att vara ledig, idag har jag kollat film, handlat och sen tog jag och hundarna en promenad upp på Hundberget.
Kom hem till Älvsbyn igår kväll, efter att ha varit hos pappas kusin och hennes familj fredag till lördag. och hos Matilda lördag till söndag. Sen på söndagen brumma vi uppöver, stannade och åt lunch hos moster och morbror sen åkte vi vidare.
Imorgon åker jag till Åkis med hundarna, om vädret tillåter ska vi plocka bär och fiska tillsammans med Jonte. Men dom har lovat regn, så vi får se.
Nu ska jag laga middag så den är klar när mamma kommer hem från jobbet

Några bilder från promenaden idag







Bättre sent än aldrig

men här kommer en bild på hur det blev med gardinerna uppsatta



Min lediga dag som jag skrev om i förra inlägget blev aldrig av, dom ringde på morgonen. Så jag åkte iväg och jobba. Tolv dagar på rad men sen var jag ledig hela förra helgen. På lördagen var jag till Stockholm och shoppade med Josephine och på kvällen åkte jag till Töreboda, där var Rolandz och spela på Olstorp.
Har jobbat hela veckan minus igår, då blev det fiske och på kvällen kom mamma, pappa och Maria hit.
Dom åkte vidare till Linköping idag, dit Maria ska flytta. Mamma och pappa kommer tillbaka hit på torsdag, stannar här till på fredag och då börjar vi resan norrut men stopp i Stockholm hos pappas kusin.

Bilder från lägger jag upp imorgon, för nu ska jag upp på stan och strosa innan det bär av mot jobbet.



onsdagsmys

Idag var tionde dagen i sträck jag jobba, imorgon är jag ledig. Ska bli underbart skönt att vi vila upp sig. Detta firas med choklad, popcorn och en film :)

Stadsparken

Idag lämnade jag in mopeden på service, så medan jag väntade tog jag en promenad i stadsparken. Hade med mig kameran, så det blev några kort tagna.Det var riktigt skönt att koppla av ett tag och bara njuta, hade en bok med mig också så jag hann läsa lite grann. Efter det åkte jag till ÖB och handla tandkräm, tål och sånt annat nödvändigt. Nu väntar jag på att klockan ska bli halv, så åker jag iväg till jobbet igen 9e dagen irad idag. Längtar till helgen, då är jag ledig. Då ska jag och Josephine åka till Stockholm och shoppa på lördagen :D

Några bilder från besöket i stadsparken











RSS 2.0