Nu gror det :)

Potatis och rädisor har kikat upp ur jorden nu :) Och en massa, massa orgräs... 
 

And now we wait :)

Potatis, några sorters lök, sallad och bönor ligger nu i jorden :)
 
 
 
 

Regn, regn och liter mer regn...

Nu har det regnar varje dag den senaste veckan, så har inte ens varit till lotten någonting. Men dom har lovar sol nästa helg, så det hoppas jag stämmer :) 
 
Dom gamla persiennerna i sovrummet gick sönder för några månader sen och i veckan satte vi äntligen upp de nya. Svarta fina, så nu är det mörkt i sovrummet igen :) 
Passade på att putsa fönstrena och vårstäda i sovrummet samtidigt. 
 
En före och en efterbild på hur det ser ut nu med nya sänggaveln 
 

Potatis och bärbuskar

Nu är trädgårdslandet i stort sett klart, bara en del kvar att gödsla och kratta. Potatis och lök ligger nu på vardagsumsgolvet för att förgro. Av några grannar fick vi vinbärsbuskar och en krusbärsbuske. Dessa har Matilda och Alex planterat, ser ut som att dom var fulla när de gjorde det, det blev inte i en rak linje :P 
 
 
 

Trädgårdslandet

Ungefär halva tomten ska bli trädgårdsland, här ska det odlas potatis, lök och lite grönsaker. Gräset vi gräver upp lägger vi i de hål där förra ägarna hade sina "odlingsbänkar". Några blommor fanns i dem, så de har jag sparat för att se om det är något att ha kvar. Vet inte riktig vad det är för slags blommor, det återstår att se :) Har haft stor hjälp av Alex, Matilda och Daniel med grävandet av landet.
 
 
 
 
 

Hallonbuskarna

Längs ena sidan av tomten står det hallonbuskar, de var verkligen i behov av lite kärlek. Efter några timmar jobb och lite rivsår på armarna blev det riktigt bra.
 

Kolonilotten

Nu är jag äntligen ägare av en liten kolonilott på 250 kvadratmeter och en liten stuga med sovloft :D Dom som ägde den innan har inte varit där i stort sett allt de senaste åren, så det lite igenvuxet och ovårdat. Men nu ska det bli ändrig på det, här ska grävas trädgårdsland och odlas :) 
 
 
 
 
 
RSS 2.0