Våran helg

Fredag till lördag var vi hundvakt till Arres, då Matilda var på firmafest på kvällen. Vi låg i soffan och sängen och bara mådda gott hela kvällen och halva lördagen. Efter att vi lämnat tillbaka han så åkte vi till Alexanders mamma och lillabror och hälsade på en sväng, fick en lista med massa hyresvärdar i Örebro. Så nu kan vi ringa runt och försöka hitta en ny lägenhet. En där hyresvärden inte är så snål. Hon vill inte köpa ny kyl/frys åt oss, då den är trasig. Utan säger att det är standard med en kyl med frysfack i lägenheten. Men enligt hyresgästföreningen får hon inte sänka standarden, då det är delad kyl och frys nu. Men den 31 maj ska hon kolla på den och på vårat lås på dörren som inte heller funkar. 

På kvällen i lördags putsade jag fönstren i sovrummet, hängde upp andra gardiner och dammtorkade. Sen åt vi glass med passionsfrukt och mango och tittade på mello. Jag lyckades se hälften av bidragen ungefär sen somnade jag och vaknade när de röstade.
 
Idag har vi varit och köpt blommor till blomlådorna och till marieberg och storsat omkring lite. Köpt brädor till en bänk som Alexander byggt ikväll. Så att blommorna ska komma upp lite och få nå sol på sig. Jag har planterat om blommorna och planterat i blomlådorna. Nu ska vi äta lite glass och kolla på en film. 
 
 
 
 

Sådär naturlig av sig

Alexander säger att om man är naturlig av sig, då ser man saker när man är ute. Och han är sådär naturlig har det visat sig. Jag trodde jag såg en träpinne och gick förbi bara. Men det visade sig att det var en klo från någon rätt så stor fågel. Vad för fågel det vet jag inte, men inte var det så mysigt. 
 
Det har varit en ute dag idag, jag var och sprang på morgonen en sväng. Sen tog vi med oss lite fika och åkte till Sörön. Vi gick runt där, kollade på vit- och blåsippor och fåglar. Vi fikade och låg och solade en stund och lyssnade på alla fåglar. Solen värmde riktigt skönt, 16 grader sa termometern att det var. 
 
Efter åkte vi till Öby kulle, där vi hittade fågelklon, såg några ormar och några fåglar. En riktigt avkopplande dag och nu är batterierna laddade för en ny jobbvecka. 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 

En grå dag

Idag har det varit mulet och blåst här i Örebro. Vi har varit en sväng och hälsa på Alexanders mamma, handlat och tagit tagit det lungt bara. Hämtat ut ett paket jag skickat efter. Det var en burk från sagaform som fick ta plats på hyllan i köket. 
Igår var jag över till Josse på kvällen, åt ost och kex och annat gott och drack vin. Pratade massa strunt och bara mådde gott. 
Men imorgon hoppas jag på att det blir lite finare väder, då är planen att åka ut till Sörön och titta på alla sippor. 
 
RSS 2.0